Aktuellt

Välkomna till årsmöte 2024!

Den 28 april kl 15:00 hålls 2024 års stämma i vårt missionshus. Som vanligt är både medlemmar och icke medlemmar välkomna, och i anslutning till årsmötet hålls ett föredrag av särskilt inbjuden person. I år hälsar vi Inge Bengtsson välkommen till oss, som ska berätta om sitt liv och företagande.

Föreningen kommer att sälja lotter under mötet och givetvis bjuds det på fika!

Varmt välkomna den 28 april!

Höstauktion!

Den 2 december 2023 tänder vi kaminer och adventsljusstakar i vårt numera byggnadsminnesmärkta missionshus. Då är det återigen dags för traditionsenlig höstauktion i Eckerda. Klockan 15:00 kör vi igång, och alla som vill är varmt välkomna. Det blir fika, lotterier och en massa goda saker att ropa hem. Inte minst vår hembakade ostkaka!

Musik-quiz i missionshuset!

Söndagen den 1 oktober 2023 kommer Anki och Bengt Lernefur till missionshuset och sätter våra musikkunskaper på prov. Det blir sång och musik och en hel rad knepiga frågor. Föreningen bjuder alla på fika. Varmt välkomna till missionshuset den 1 oktober kl. 15:00!

Invigning av missionshuset som byggnadsminne

På söndag den 18 juni 2023 kl 15:00 kommer Jönköpings läns landshövding och inviger Eckerda missionshus som byggnadsminne. Styrelsen för Intresseföreningen för Eckerda missionshus har under flera år arbetat för att få missionshuset förklarat som byggnadsminne. Under den gångna vintern blev allt klart och nu är det dags för invigning!

Vi hälsar alla välkomna till missionshuset den 18 juni kl 15:00. Programmet för dagen kommer att innehålla:

  • Invigningstal av landshövding Helena Jonsson
  • Information om missionshusets historia
  • Sång och musik av Roland Frick och Emilia Axelsson
  • Hembakat fika

Workshop i missionshuset!

Välkommen till en intressant eftermiddag i byggnadsvårdens tecken. Simon Jonegård från Grenåsa byggnadsvård visar hur man kan ta hand om, och renovera, gamla fönster. Vi träffas i Eckerda missionshus den 4 maj 2023 kl 17:30-20:30. Anmälan via studieförbundet vuxenskolan. Fika ingår. Välkomna!

Välkomna till årsmöte 2023!

Den 2 april kl 15:00 är det dags för årsmöte i Intresseföreningen för Eckerda missionshus. Alla är välkomna, såväl medlemmar som icke medlemmar. Som vanligt anordnas ett föredrag i anslutning till årsmötet och i år får vi besök av Börje Gunnevik som ska berätta och visa bilder av smålands landskapsdjur Uttern.

Föreningen bjuder såklart på fika och så blir det sedvanlig lotteriförsäljning. Varmt välkomna!

Kallelsen hittar ni här >>

Verksamhetsberättelse 2022 >>

Verksamhetsplan 2023 >>

Padel för äldre

Måndagen den 30 januari 2023 så kör vi igång med padel för äldre igen. Alla över 65 år är välkomna. Vi ses varje måndag kl 10-11 på Vetlanda Racketklubb, med uppehåll vecka 7 och vecka 15, och håller på t.o.m. 24 april. Den 3 maj kl 10-12 blir det avslutning med padel och fika utomhus i Ormaskog, Eckerda.

Padelträningen är precis som i höstas helt gratis. Välkomna!

Föredrag våtmarker

Den 12 november kl 10:00 blir det föredrag om våtmarker i Eckerda missionshus. Emåförbundet berättar om sitt arbete med restaurering av våtmarker, varför det är så viktigt och hur det hänger ihop med de klimatförändringar vi står inför. Dessutom blir det information om hur man själv kan gå tillväga om man är intresserad av att restaurera en våtmark på sin fastighet.

Efter föredrag och frågestund bjuder intresseföreningen på fika och därefter tar vi en promenad ned till den närbelägna våtmarken vid missionshuset.

Välkomna!

Vill du testa padel?

I samarbete med Vetlanda Racketklubb anordnar vi i Eckerda intresseförening ”Padelträning för äldre”. Vi kommer att träffas vid sex tillfällen, på måndagar med start 7 november 2022. Vi tränar mellan 10:00 och 11:00 på förmiddagen tillsammans med en tränare från Vetlanda Racketklubb.

Inga förkunskaper krävs och ingen föranmälan. Enda kravet är att du är över 65 år gammal. Du bestämmer själv vid hur många tillfällen du vill delta.

Plats: Vetlanda Racketklubb, Byggbolaget Arena, Tomaslunden i Vetlanda

Kostnad: Gratis

Tillfällen: 6 tillfällen (varje måndag, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12)

Välkommen till vår Auktion 2022

Den 26 november kl 15:00 är det äntligen dags för vår höstauktion igen. Platsen är som vanligt missionshuset i Eckerda och utropen kommer att variera med allt från hembakt till hembyggt och köpt. Nåt för alla med andra ord. Varmt välkomna!

Köp vår bok!

2018 tog Intresseföreningen för Eckerda missionshus fram en bok om Eckerda. Boken är en sammanställning av de gårdar som finns och har funnits i Eckerda och de människor som levt här, ända fram till idag. För den med anknytning till Eckerda är boken ett måste!

Kontakta Kristina Gustafsson för mer information om hur du kommer över ditt exemplar av boken.